Poslednje aktuelnosti
  1. ZAVRŠNICA SEZONE NA RODA KUPU
  2. ZLATO I BRONZA SA ZLATNOG POJASA
  3. NA VRHU SRPSKOG KARATEA – ZLATO NA PRVENSTVU SRBIJE ZA SENIORE
  4. DIMITRIJE NA PRIPREMAMA REPREZENTACIJE
  5. BRONZANA MEDALJA NA TROFEJU SRBIJE ZA MLAĐE SENIORE

Rođen 14. avgusta 2002. godine u Nišu. Osnovnu školu Sreten Mladenović-Mika završio je 2017. godine kao đak generacije. Završava Medicinsku školu Dr Milenko Hadžić na smeru fizioterapeutski tehničar sa odličnim uspehom.

Dimitrije Ristić je karateom počeo da se bavi sa 6 godina. 2009. godine oblači svoj prvi kimono i već u njemu niže velike uspehe u svetu karatea. Dimitrije je od 2016. godine član Karate kluba “Elid” iz Niša, a još od 2013. godine brani boje zastave Republike Srbije, a od 2019. i u seniorskoj konkurenicji. Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas 1. dan. Dimitrije je još kao dečak ostvarivao velike uspehe na tatamiju. Osvajač je preko 170 medalja od pionirskog do seniorskog uzrasta. Višestruki je šampion države u mlađim uzrasnim kategorijama. Već sa 16 godina postaje seniorski prvak Srbije i osvajač Kupa Srbije. Osvajač je balkanske bronzane medalje.
Od 2019. godine nastupa na turnirima svetske lige u seniorskoj konkurenciji na kojima beleži kvalitetne nastupe kao najmlađi na ovim turnirima i osvaja bodove koji ga rangiraju u 100 najboljih svetskih seniora u 2019. godini.
Od 2016. godine nalazi se na listi najperspektivnih sportista Grada Niša.

S poštovanjem,
Dimitrije Ristić

on

English Serbian